Mottagning hösten 2020

Mottagningen hösten 2020 såg annorlunda ut mot tidigare år. Mycket fick planeras om och ställas in på grund av den rådande Coronapandemin men trots motgångarna blev det en väldigt rolig och lyckad mottagning! 

Vi tyckte det var viktigt att fortfarande ha en mottagning då det inte alltid är så lätt att flytta till en ny stad och träffa nya människor, vilket försvårades ytterligare med att undervisningen till stor del gavs på distans. Vi tyckte att det var viktigt att få en möjlighet att lära känna sina kursare. Alla evenemang som anordnades var helt frivilliga att delta på och vi anpassade även mottagningen efter folkhälsomyndighetens rekommendationer så att vi alltid var utomhus och indelade i mindre grupper. 

Årets tema för mottagningen var sällskapsresan där reccarna blev indelade i 4 lag korresponderande till de 4 filmerna: suntrip, hälsoresan, SOS och snowroller. Varje lag fick även egna faddrar som ordnade aktiviteter, stöttade och peppade sina lag. Mottagningen pågick i ungefär 5 veckor där vi ett par gånger i veckan anordnade olika aktiviteter där lagen hade möjlighet att samla poäng för att tävla mot varandra. Några av de evenemang som vi hade var poängjakt, nationsvandring, vinorientering, utebrunch, ÖL-OL, Amazing race och fulsittning utomhus. Mycket fokus lades på att reccarna skulle lära känna varandra och sina faddrar men även att bli bekant med Uppsala som studentstad och nationerna. 

Mottagningens sista kväll spenderades utomhus i ekoparken där man i små grupper blev utplacerade på filtar. Vi beställde pizza, hade uppträdanden och utsåg vinnarlaget av poängjakten som i år blev lag suntrip.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *