Nationella biomedicinarmötet

Nationella biomedicinarmötet sker en gång per år där programansvariga och studentrepresentanter från biomedicinprogrammen på de olika lärosätena i Sverige träffas en heldag och diskuterar likheter och skillnader mellan programmen. Detta år var det Linköpings tur att hålla i mötet. Temat för denna gång var relevans och kvalité, där det diskuterades mycket hur vi interagerar olika avnämare (industrin, sjukvården och akademin) i utbildningen. Något som ofta är ett stort frågetecken för studenterna på utbildningen är vad en ’biomedicinare’ är för något och vad för arbetsmöjligheter det finns efter avslutad utbildning. Det diskuterades därför mycket om hur man på ett bättre sätt kan förmedla ut de olika karriärmöjligheterna, främst arbeten inom industrin, till studenterna.

BRO passade på att ha sitt höstmöte för att starta planeringen av biobollen i vår, som då hålls i Uppsala!

Ett glatt gäng från Biomedicinska föreningen representerade studenterna vid Uppsala universitet!

Studentrepresentanterna från Uppsala universitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *